Archives for Documentary

image-19168

Map of Japan Built with 1.8 Million of LEGOs (19 pics)

5,000 kids of all ages participated in the project called Build Up Japan recreating a futuristic map of the country using ivory LEGO bricks. The map is not the exact replica of the country because kids were asked to design a future topography for Japan regarding the last year’s events like the earthquake and tsunami. The map looks stunning.   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 0 #19
Click here to read more »
image-18465

Bendera Yang Pelik Dan Jarang Kita Lihat

Bendera biasa digunakan untuk melambangkan sesebuah negara dan digunakan sebagi simbolik sebuah negara yang berdaulat.. Kebanyakkan bendera negara kat dunia nie direka secara ringkas.. Tapi masih ade rekabentuk bendera negara yang boleh dikategorikan sebagai bendera negara terpelik.. Nak tengok bendera yang Mr R maksudkan ?? Jom tengok.... Frysland Guam Benin Swaziland Isle of Man Antwerp Mozambique Kyrgyzstan Bhutan Northern Marianas Islands U.S. Virgin Islands Central African Republic Lombardy Nepal Apa pun bentuk bendera yang keluar, tue lah lambang kemegahan dan kedaulatan rakyatnye...
Click here to read more »
image-6110

Senarai 10 Video Youtube Yang Popular Tahun 2011

  Seperti biasa, di akhir tahun selalu ada ulasan mahupun imbas balik dari apa yang telah terjadi selama satu tahun kebelakang. Kali ini laman Youtube memaparkan senarai 10 video yang paling banyak dilihat selama 2011 Pemilihan kategori video ini disusun mengikut jumlah view terbanyak dari video yang dimuat naik pada tahun 2011. Ini senarainya: 1. Rebecca Black - Friday Penyanyi remaja Rebecca Black memang tidak setenar penyanyi lain seperti Justin Bieber atau Selena Gomez. Namun melalui Youtube, penyanyi remaja ini menjadi yang paling sering ...
Click here to read more »
image-18327

‘Fur Child’ Lili in Shanghai: Visitors, Friends, and Hope

Last week, Liu Jiangli, perhaps better known as ‘Fur Child’ Lili, underwent initial surgery for her unique skin condition. A week ago last Sunday, I arrived at Shanghai’s No. 9 People’s Hospital to meet Anjuer, the Angel Mom Foundation volunteer responsible for overseeing Lili’s medical treatments, Lili herself, as well as some other visitors from around China and even some chinaSMACK’s readers themselves. Lili looking at notes and letters written by well-wishers from afar. Among the many visitors was Eric (Xu Zebin), a ...
Click here to read more »
image-18375

11 Kecederaan Ngeri Dalam Bola Sepak

Pemain bola sepak memang mendapat gaji yang lumayan dan lagi lumayan sekiranya bermain untuk kelab bola sepak dunia yang popular seperti Manchester United, Chelsea, Barcelona, Real Madrid dan banyak lagi. Tapi tahukah anda permainan bola sepak juga mempunyai risiko yang paling besar menerima impak kecederaan? Buktinya? Lihat gambar-gambar di bawah. Djibril Cisse Jacob Olesen Walaupun cedera parah dan teruk macam nie, lepas tu boleh main bola sepak balik. Kebal kot? Luc Nilis David Busst Francesco Totti Kieron Dyer Alan Smith Hendrik Larsson Djibril Cisse Ewald Lienen Eduardo Da Silva http://www.xlupa.com/2012/08/11-kece...ola-sepak.html
Click here to read more »
image-17939

Israel helps India clean up the Ganges river

Health Israel helps India clean up the Ganges river It has been 26 years since India embarked on a lofty plan to restore the heavily polluted Ganges river. But the project has seen many setbacks. Now, with fresh cash from the World Bank, the river might make a recovery. On its journey south and east from the Western Himalayas, through the Gangetic Plain of North India and on to the Bay of Bengal, the Ganges flows for over 2,500 kilometers (1,553 miles). More ...
Click here to read more »
image-17663

Kura-Kura Gergasi Galapagos Yang Terakhir

George yang dianggarkan berusia lebih 100 tahun  ditemui mati  Ahad minggu lalu.  HARAPAN para saintis untuk melihat Lonesome George - seekor kura-kura gergasi Galapagos, meninggalkan baka berakhir apabila haiwan itu ditemui mati di Puerto Ayora, Pulau Santa Cruz, Ecuador pada 24 Jun lalu. Puerto Ayora terletak di selatan Taman Negara Galapagos.Dianggarkan berusia lebih 100 tahun, kura-kura berstatus duta Kepulauan Galapagos itu berjaya menarik lebih 180,000 pelancong untuk mengunjungi pulau itu tahun lepas. George dipercayai kura-kura terakhir daripada subspesies Geochelonenigra abingdoni. Kepulauan itu masih dihuni kira-kira ...
Click here to read more »
image-5508

Nikmat Kelebihan Nikah

♥ ♥ KELEBIHAN NIKAH ♥ ♥ ♥ Saat akad nikah ~ dapat PAHALA! ♥ Suami peluk isteri ~ dapat PAHALA! ♥ Cium isteri ~ dapat PAHALA! ♥ Renung isteri ~ dapat PAHALA! ♥ Suami bekerja untuk cari rezeki halal untuk isteri ~ dapat PAHALA! ♥ Suami bernafsu tengok isteri ~ dapat PAHALA! ♥ Suami pegang isteri ~ dapat PAHALA! ♥ Suami marah isteri (untuk menegur) ~ dapat PAHALA! ♥ Suami imamkan isteri ~ BERLIPAT KALI DARAB TAMBAH kali kuasa dua PAHALA!(nk gtau bnyaknya pahala ^,^) ♥ Suami ajar isteri fardhu ...
Click here to read more »
image-13341

10 Taman Negara Terindah Di Dunia

Taman Negara adalah sesuatu yang sangat berharga, kerana di dalamnya kita boleh melihat banyak keindahan alam flora dan fauna yang khas dari suatu kawasan.Negara-negara di dunia ini berusaha untuk memulihara dan mempercantik taman negara yang ada di negara masing-masing, disamping usaha dari kerajaan, keindahan alam semulajadi juga turut mempengaruhi tahap keindahan taman negara tersebut.   Berikut adalah senarai 10 taman negara terindah di dunia yang diambil dari sumber Listphobia: 10. Snowdonia National Park, Wales, Great BritainInilah salah satu taman negara terindah di Britain, dengan ...
Click here to read more »
image-17540

Restoran McD Yang Pertama Di Dunia

Restoran pertama McD yang dibuka di San Bernardino pada tahun 1940 Fakta Ringkas: •Diasaskan oleh 2 beradik Richard 'Dick' J. McDonald and Maurice 'Mac' McDonald yang berasal dari Manchester, New Hamsphire. Mereka berketurunan Irish •Mereka bermula dengan membuka sebuah gerai menjual hot-dog yang dipanggil Airdrome di Monrovia, California pada tahun 1937. •Hasil daripada keuntungan di Airdrome, dua beradik ini bersama bapa mereka, Patrick Macdonald kemudiannya membuka sebuah restoren barbeku drive-in pada tahun 1940 di San Bernardino, California •Untuk lebih spesifik, restoren ini dibuka pada tanggal ...
Click here to read more »
image-17121

[Video] Ibu Diikat Macam Anjing Ketika Dibawa Jalan

Pihak berkuasa Taiwan menyiasat seorang lelaki yang dikatakan mengikat ibunya dengan tali sebelum dibawa ‘berjalan,’ menyebabkan kemarahan orang ramai apabila kelakuannya dirakam dan dimuat naik dalam Internet. Video itu menunjukkan seorang wanita tua mencangkung di kaki lima dengan tali diikat di pinggang.Dalam video itu wanita yang tidak boleh mengimbang badan, sering terjatuh dan lelaki itu dipercayai anaknya tidak langsung membantu ibunya. Bagaimanapun anak lelaki ibu malang tersebut menafikan dia mendera ibunya. saksikan video di bawah
Click here to read more »
image-17404

Ritual menoreh kulit kaum Sepik, Papua New Guinea

The idea of ritual scarification sends chills down the spine of many people, but for others it represents a closeness to God, an expression of their identity or a connection to their ancestors, and even pleasure. Ritual scarification has been used by many cultures as a means to symbolize the passage from child to adult. Tribes in the Sepik region of Papua New Guinea, for instance, use ritual scarification as an initiation rite for the young men in their tribes. Believing ...
Click here to read more »
1 2 5